Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Webinar “Ψηφιακή Υγεία και Διανοητική Ιδιοκτησία”|Πέμπτη 4/3, 16:00

4 Μαρτίου, 2021 @ 4:00 μμ - 6:00 μμ

Το Κέντρο Έρευνας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Αρχιμήδης» σας προσκαλεί την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 και ώρα 16.00 στο διαδικτυακό εκπαιδευτικό-ενημερωτικό εργαστήριο (webinar) “Ψηφιακή Υγεία και Διανοητική Ιδιοκτησία”, που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 3ου Κύκλου Εργαστηρίων Αξιοποίησης Εφαρμοσμένης Έρευνας.
Ο τομέας της Ψηφιακής Υγείας σημειώνει σημαντική ανάπτυξη, η οποία έχει ενισχύσει τη ζήτηση και τις επενδύσεις σε ψηφιακές ιατρικές εφαρμογές με στόχο τη βελτίωση της φροντίδας των ασθενών. Η προστασία της διανοητικής ιδιοκτησίας (ΔΙ) και η δημιουργία μιας στρατηγικής ΔΙ για την υποστήριξη έρευνας και ανάπτυξης ψηφιακών εφαρμογών είναι ένα βασικό συστατικό για τη δημιουργία ενός συμπαγούς επιχειρηματικού σχεδίου εμπορευματοποίησης που εστιάζει στην απόδοση των επενδύσεων. Σε αυτό το εργαστήριο, ο Δρ Νίκος Μηνάς, European Patent Attorney της εταιρείας συμβούλων ευρεσιτεχνίας HMC-IP, θα διερευνήσει το ρόλο της ΔΙ στην εμπορευματοποίηση ψηφιακών ιατρικών λύσεων και θα δώσει παραδείγματα για το πώς άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ψηφιακής υγείας διαχειρίζονται την ΔΙ τους.
Μεταξύ άλλων, θα αναφερθούμε στη:
– Δυνατότητα κατοχύρωσης ιατρικών εφαρμογών – Τι μπορούμε να προστατεύσουμε και με ποιον τρόπο
– Τάσεις ευρεσιτεχνιών στον τομέα της Ψηφιακής Υγείας
– Προστασία ψηφιακών ιατρικών εφαρμογών με βάση την Artificial Intelligence, blockchain, Machine Learning, and big data.
– Case study – Διαχείριση ΔΙ από Health-Tech εταιρείες

Ο Νίκος Μηνάς είναι πιστοποιημένος σύμβουλος ευρεσιτεχνιών από τον EPO (European Patent Attorney). Εξειδικεύεται στην προστασία καινοτομιών στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και βιομηχανίας 4.0 (Industry4.0). Σπούδασε ηλεκτρονική στο πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ (UK) και έκανε τις μεταπτυχιακές σπουδές του (MSc, και PhD) στο πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ (UK). Μετά το διδακτορικό του δούλεψε στην Imec (BE), αρχικά σαν ερευνητής στη σχεδίαση τρισδιάστατων κυκλωμάτων (3D-IC) και αργότερα σαν διαχειριστής χαρτοφυλακίου ευρεσιτεχνιών (Patent Portfolio Manager). Από το 2013 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και πρόσφατα μετακόμισε στο Δουβλίνο, όπου εργάζεται στο γραφείο συμβούλων ευρεσιτεχνίας Hanna Moore & Curley.
Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί από την πανδημία του COVID-19. Για τη συμμετοχή σας απαιτείται να κάνετε εγγραφή, και στους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες θα σταλεί υπερ-σύνδεσμος (link) για τη σύνδεσή τους 60’ πριν την έναρξη του Εργαστηρίου.
Δηλώστε συμμετοχή εδώ.
Σύνδεση στο Webinar: 15.30 – Διάρκεια Σεμιναρίου: 16:00-18:00
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τα στελέχη του Κέντρου Αρχιμήδης στο tto.archimedes@uoa.gr .

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
4 Μαρτίου, 2021
Ώρα:
4:00 μμ - 6:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ιστότοπος:
http://archimedes.uoa.gr/

Διοργανωτής

Κέντρο Αρχιμήδης
Phone
210 3689549-53
Email
archimedes@uoa.gr
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής