Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Βραβεία HULT PRIZE GREECE 2018

19 Φεβρουαρίου, 2019 - 2 Μαρτίου, 2019

Συνεργασία Patras IQ και Πανεπιστημίου Πατρών με την MeXOXO Α.Μ.Κ. για την διοργάνωση των φετινών βραβείων HULT PRIZE GREECE. Το Hult Prize είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος διαγωνισμός φοιτητών από το 2010 και το βραβείο για τον παγκόσμιο νικητή είναι $ 1.000.000 επιχορήγηση για τη δημιουργία μιας κοινωνικής επιχείρησης. Το Hult Prize είναι ταυτόχρονα ένα start-up accelerator για εκκολαπτόμενους νέους κοινωνικούς επιχειρηματίες που αναδύονται από τα πανεπιστήμια και τις σχολές ανώτερης εκπαίδευσης όλου του κόσμου.

Η φετινή θεματολογία του Hult Prize αφορούσε την ενέργεια και είχε ως τίτλο “Αξιοποιώντας τη δύναμη της ενέργειας ώστε να αλλάξει η ζωή δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων”.

Τα Ιδρύματα που συμμετείχαν στον Ελληνικό Διαγωνισμό ήταν το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το ΕΜΠ, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

O φετινός τελικός διαγωνισμός για την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Απριλίου στην Πάτρα, στα πλαίσια της έκθεσης PATRAS IQ, στο Αθλητικό Κέντρο «Δ. Τόφαλος».

Νικήτρια ομάδα ήταν η ιδέα της ParkNable με τους: Γιάννη Μεθενίτη, Άννα Κώτσα, Γεώργιο Μπακάλη, Ορέστη Σκουτέλλα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οι Ομάδες που διακρίθηκαν από τους εθνικούς τελικούς του Hult Prize από όλον τον κόσμο, συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα εκμάθησης 6 εβδομάδων για να αποκτήσουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις και εφόδια γύρω από την επιχειρηματικότητα. Στην πραγματικότητα, είναι ένα ταχύρυθμο ΜΒΑ. Μέσα σε αυτές τις 6 εξαιρετικά προσοδοφόρες για τα παιδιά εβδομάδες, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαλέξεις, workshops και να έρθουν σε επαφή με επιτυχημένους καθηγητές και επιχειρηματίες από όλον τον κόσμο. Στο τέλος του προγράμματος αυτού, οι καλύτερες ομάδες πάνε στην τελική φάση του παγκόσμιου διαγωνισμού στη Νέα Υόρκη, παρουσιάζοντας την ιδέα τους στα Ηνωμένα Έθνη και διεκδικώντας το ποσό του $1,000,000.

https://www.cais.upatras.gr/node/10328

http://www.hultprize.org/accelerator/

  • Υποστήριξη του Mindspace Challenge, το μεγαλύτερο φοιτητικό επιχειρηματικό διαγωνισμό στην Ελλάδα. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια πρόκληση αλλά και την ευκαιρία να κερδίσουν οι συμμετέχοντες γνώση και ένα ιδανικό δίκτυο επαφών, καθώς όλες οι ομάδες έχουν πρόσβαση στο δίκτυο αποφοίτων του Challenge. Συμμετείχαν 16 ομάδες-ιδέες από το Πανεπιστήμιο Πατρών οι οποίες είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν εργαστήρια και την ευκαιρία να δουλέψουν πάνω στο επιχειρηματικό τους project με εξειδικευμένους εκπαιδευτές καθώς και με άτομα από τον χώρο της επιχειρηματικότητας.
  • Υποστήριξη Φοιτητικής Επιστημονικής Ομάδας AIESEC Patras για την προώθηση προγραμμάτων σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών με σκοπό την απόκτηση πρακτικής εμπειρίας σε start-ups του εξωτερικού ώστε να αποκτηθεί η τεχνογνωσία και τα εφόδια που απαιτούνται για την προετοιμασία της δικής τους πετυχημένης start-up.
  • Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και συγκεκριμένα με το πρόγραμμα στήριξης της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας «NBG Business Seeds» που περιλαμβάνει δράσεις ανάδειξης και προβολής καινοτόμων ιδεών και έργων, εκπαίδευσης και καθοδήγησης ομάδων, παροχής υποδομών, δικτύωσης και χρηματοδότησης. Υποστήριξη της δράσης του προγράμματος «Διαγωνισμός “Καινοτομίας & Τεχνολογίας”», που στόχο έχει να αναδείξει και να επιβραβεύσει πρωτότυπες ιδέες βασισμένες στις νέες τεχνολογίες και να προωθήσει την καινοτομία στην Ελλάδα.
  • Διοργάνωση ενημερωτικής Ημερίδας στο Αίγιο στις 5/3/2018 στο πλαίσιο της εβδομάδας Startup Europe Week στην οποία παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν πρωτοβουλίες και ερευνητικά έργα που σχετίζονται με τις τεχνολογίες 5G καθώς και την προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
19 Φεβρουαρίου, 2019
Τέλος:
2 Μαρτίου, 2019
Κατηγορία Εκδήλωση: