Φοιτητικές Επιστημονικές Ομάδες

Τα τοπικά παραρτήματα του ΙΕΕΕ απαριθμούνται περίπου 1.150 σε όλο τον κόσμο. Τα παραρτήματα αναλαμβάνουν την οργάνωση σεμιναρίων και workshops πάνω σε νέες τεχνολογίες, επισκέψεων σε τεχνολογικά και φοιτητικά συνέδρια, κ.α. και είναι υπεύθυνα για τον προσανατολισμό νέων μελών. Το τοπικό παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών περιλαμβάνει ήδη 2 societies (Engineering in Medicine and Biology, Computers), τα οποία λειτουργούν αυτοτελώς και σε συνεργασία με το IEEE SB, το οποίο αποτελείται από φοιτητές διαφόρων τμημάτων του Πανεπιστημίου μας.

To IEEE Student Branch – University of Patras ιδρύθηκε το 2003 και αποτελεί το φοιτητικό παράρτημα του IEEE στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Αριθμεί περισσότερους από 40 ενεργούς εθελοντές οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην διοργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων
στους τομείς των ηλεκτρολόγων /ηλεκτρονικών μηχανικών και επιστήμης υπολογιστών.

Τη σημαντική διάκριση «IEEE Regional Exemplary Student Branch 2020» έλαβε για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια το φοιτητικό παράρτημα του IEEE Student Branch του Πανεπιστημίου Πατρών. Το συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται από το IEEE κάθε έτος στα παραρτήματα που προβάλλουν υποδειγματικές επιδόσεις με τις δράσεις και την οργάνωση τους.

 

E-mail:       ieeesb@upatras.gr

Website :   http://ieee.upatras.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/ieeesbupatras/