Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

RIS Innovation Call 2021 του EIT Health

15 Νοεμβρίου, 2020 @ 8:00 πμ - 5:00 μμ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό RIS Innovation Call 2021 του EIT Health. Κάθε επιλεγμένο έργο λαμβάνει χρηματοδότηση, καθοδήγηση, ευκαιρίες δικτύωσης και αποκτά πρόσβαση στο δίκτυο των κορυφαίων «παικτών» της υγειονομικής περίθαλψης στην Ευρώπη.

Oι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και οι οργανισμοί μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, εαν πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • H πρόταση να υποβληθεί από συνεργατικό σχήμα μεταξύ μίας επιχείρησης (SME) (υποχρεωτικό) και τουλάχιστον έναν ακόμη συνεργάτη (ακαδημαϊκό ίδρυμα, ερευνητικό φορέα ή μονάδα υγειονομικής περίθαλψης).
  • Ο συντονιστής της ομάδας θα πρέπει να διαθέτει υποκατάστημα στην περιοχή NUT2, όπου βρίσκεται ένας από τους κόμβους του EIT Health. Στην περίπτωση της Ελλάδας ο συντονιστής πρέπει να έχει έδρα στην Αττική.
  • Οι προτεινόμενες λύσεις θα πρέπει να βρίσκονται σε συγκεκριμένο επίπεδο ωριμότητας σύμφωνα με το μοντέλο του CIMIT: Τα έργα που θα επιλεχθούν θα πρέπει αυστηρά να έχουν περάσει από το στάδιο IML 2 (Ιδέα) και να μπαίνουν στο στάδιο IML 3 (Proof of Concept) τουλάχιστον σε 2 από τους 4 τομείς).

Οι λύσεις θα πρέπει να εντάσσονται στις βασικές περιοχές εστίασης (focus areas) που έχει επιλέξει το EIT Health:

  • Αναδιαμόρφωση όλων των σταδίων παροχής φροντίδας από την πρόληψη έως τη θεραπεία. (Reforming Care Pathways)
  • Μετασχηματισμός της παροχής υγειονομικής φροντίδας (Healthcare Transformation)
  • Αξιοποίηση των δεδομένων πραγματικού κόσμου (Harnessing Real-world Data)
  • Φέρνοντας την φροντίδα στο σπίτι (Bringing care home)
  • Υγεία στον χώρο εργασίας (Health in the Workplace)
  • Ενίσχυση της υγιούς διαβίωσης (Fostering Healthier Lives)

Κάθε χρηματοδοτούμενο έργο λαμβάνει συνολικά έως και 75.000 ευρώ για περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτοποριακού προϊόντος ή της υπηρεσίας, με το μέγιστο ποσό ανά εταίρο να μην ξεπερνά τις 25.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι όσοι έχουν λάβει χρηματοδότηση από τις αντίστοιχες προσκλήσεις του 2017, 2018, 2019, καθώς και όσοι έχουν λάβει χρηματοδότηση από τα προγράμματα InnoStars Awards, European Health Catapult, EIT Health Headstart, Startups Meet Pharma και Bridgehead funding για τα προαναφερθέντα έτη δεν μπορούν να υποβάλουν πρόταση. Δείτε περισσότερα στην πρόσκληση και παρακολουθήστε οπωσδήποτε το διαδικτυακό ενημερωτικό σεμινάριο στις 26/10/2020, 11:00 π.μ. (ώρα Ελλάδος), ακολουθώντας τον σύνδεσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις:

Γιώργος Μέγας, MSc.

Συντονιστής του EIT Health HUB στην Ελλάδα
Σύμβουλος Καινοτομίας στο Enterprise Europe Network
Εθνικό Σημείο Επαφής, ICT & FET Ορίζοντας 2020Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης & Ηλεκτρονικού Περιεχομένου
Email: megas@ekt.gr

Details

Date: 15 Νοεμβρίου, 2020
Time: 8:00 πμ - 5:00 μμ
Εκδήλωση CategoryΕκδηλώσεις