Διαγωνισμός Falling Walls Lab MSCA για πρωτοπόρους ερευνητές

Το Falling Walls Lab είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που διεξάγεται στο πλαίσιο του προγράμματος Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) του Ορίζοντα Ευρώπη, για την επιστημονική αριστεία, συνεργασία και κινητικότητα. Αποτελεί ένα φόρουμ δικτύωσης και ένα σκαλοπάτι για την επόμενη γενιά ερευνητών, πρωτοπόρων, δημιουργών και οραματιστών.

Στόχος της πρωτοβουλίας Falling Walls Lab είναι να προωθήσει εξαιρετικές ιδέες και να συνδέσει πολλά υποσχόμενους επιστήμονες και επιχειρηματίες από όλους τους τομείς σε παγκόσμιο επίπεδο.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι υπότροφοι MSCA, συμπεριλαμβανομένων των πρώιμων ερευνητών αλλά και έμπειρων ερευνητών. Θα επιλεγούν 15 υποψήφιοι με συναρπαστικά ερευνητικά θέματα και νέες ιδέες, από όλους τους κλάδους.

Για να υποβάλετε αίτηση θα πρέπει να είστε ενεργός υπότροφος MSCA μέχρι την ημέρα λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων και να πληροίτε τουλάχιστον μία από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Να είσαστε εγγεγραμμένος/η στο πανεπιστήμιο και/ή να είστε μεταδιδακτορικός φοιτητής/φοιτήτρια, ή
  • Εάν είστε υποψήφιος/α διδάκτορας, θα πρέπει να έχετε λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα πριν από 7 χρόνια, ή
  • Εάν έχετε διδακτορικό, δεν θα πρέπει να το έχετε λάβει περισσότερα από 5 χρόνια πριν.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η Κυριακή 4 Ιουλίου 2021. Για να υποβάλετε αίτηση:

  • Ακολουθείτε τον επίσημο σύνδεσμο για το Falling Walls Lab Marie Skłodowska-Curie Actions
  • Στέλνετε ένα απλό, αυθόρμητο βίντεο στα Αγγλικά (το πολύ 2 λεπτά) όπου θα πρέπει να εξηγείτε εν συντομία το ερευνητικό σας θέμα, το καινοτόμο έργο, την κοινωνική πρωτοβουλία, το επιχειρηματικό μοντέλο ή την ιδέα σας και πώς την υποστηρίζει το πρόγραμμα MSCA. Υποβάλετε το βίντεό σας χρησιμοποιώνταςαυτή τη φόρμα της ΕΕ.

Οι ερευνητές θα πρέπει να παρουσιάσουν εντός 3 λεπτών το ερευνητικό τους θέμα, το καινοτόμο έργο, την κοινωνική πρωτοβουλία, το επιχειρηματικό μοντέλο ή την ιδέα τους μέσω βίντεο. Οι λύσεις και οι καινοτόμες ιδέες που θα παρουσιαστούν, θα πρέπει να αντιμετωπίζουν μερικές από τις πιο σημαντικές προκλήσεις της εποχής μας.

Πριν από τον διαγωνισμό, οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε συμβουλευτικές συνεδρίες ώστε να εξασκήσουν τις δεξιότητές τους στην επικοινωνία, να λάβουν οδηγίες για παρουσιάσεις σε βίντεο και ομιλίες, καθώς και εξατομικευμένες συμβουλές από έναν επαγγελματία εκπαιδευτή. Επίσης, θα υποστηριχθούν στη δημιουργία ενός επαγγελματικού βίντεο για τον διαγωνισμό.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η Κυριακή 4 Ιουλίου 2021 ενώ ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες για τις προϋποθέσεις και τα βραβεία:

https://www.ekt.gr/el/news/25998