3oς κύκλος “RE-STARTUP 2020 – Patras Open Innovation Quest”

3oς κύκλος “RE-STARTUP 2020 – Patras Open Innovation Quest”

Το Πανεπιστήμιο Πατρών University of Patras με την υποστήριξη της Έκθεση Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ και ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας POS4work και την συνεργασία μεγάλων εταιρειών, οργανισμών και funds διοργανώνουν τον 3ο Κύκλο RE-STARTUP με τίτλο RESTARTUP Patras Open Innovation Quest“.

Η δράση απευθύνεται σε φοιτητές, ερευνητές και νεαρούς αποφοίτους του Πανεπιστημίου Πατρών και έχει χρονική διάρκεια 5 μήνες. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται σε 40 άτομα και θα σχηματίσουν 7-10 ομάδες. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν, θα παρακολουθήσουν εξειδικευμένα σεμινάρια και workshops, θα λάβουν υποστήριξη από μέντορες και coaches, θα έρθουν σε επαφή με επενδυτές και στελέχη εταιριών, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε τοπικό και διεθνές δίκτυο συνεργατών αλλά και δωρεάν παροχή κτηριακών χώρων και τεχνολογικού εξοπλισμού. Μετά την ολοκλήρωση των σχετικών σεμιναρίων θα συμμετέχουν σε pitching events (διαγωνισμοί με παρουσίαση επιχειρηματικής ιδέας) που θα διοργανωθούν στο πλαίσιο της PATRAS IQ 2020.

Οι θεματικοί άξονες των συμμετεχόντων είναι :

  • Energy
  • Sport
  • Social Impact
  • Maritime
  • Smart Cities

Ταυτόχρονα στον συγκεκριμένο κύκλο, του «RE-STARTUP» θα γίνει προσπάθεια να ενισχυθεί η δημιουργία spin offs εταιρειών μέσω της συνεργασίας με ερευνητές και μέλη ΔΕΠ των εργαστηρίων των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών (Ε.Α.Π. και Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου), τα οποία αποτελούν βασικό πυλώνα της ερευνητικής δραστηριότητας.

Απώτερος σκοπός του προγράμματος «RE-STARTUP» είναι η εκπαίδευση των «εν δυνάμει» επιχειρηματιών στις σύγχρονες μεθοδολογίες και στρατηγικές μάρκετινγκ, ώστε να αξιοποιηθούν οι προοπτικές ανάπτυξης που προσφέρει η πόλη της Πάτρας και να δημιουργηθεί ένας πόλος καινοτομίας στην Δυτική Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του Τμήματος Έρευνας Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας και  στον ιστότοπο του POS4work καθώς και στα social media της patrasiq και του POS4work σε facebook και instagram.