ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6η Έκθεση Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας PATRAS IQ 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6η Έκθεση Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας PATRAS IQ 2019

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 6ης Έκθεσης Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ, η οποία πραγματοποιήθηκε από 12 έως 14 Απριλίου 2019 στον Νότιο Λιμένα της πόλης. Η φετινή διοργάνωση είχε ως αποτέλεσμα να φέρει, για μία ακόμη χρονιά, το ερευνητικό δυναμικό με τον επιχειρηματικό κόσμο πιο κοντά στην ανταλλαγή ιδεών, αλλά και στην προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος, κυρίως για ώριμες ιδέες που έχουν παραχθεί στους κόλπους της Ανώτατης Εκπαίδευσης και των Ερευνητικών Κέντρων.
Κατά τη διάρκειά της, πλήθος εκθετών παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνας που εκπονείται στα ακαδημαϊκά ιδρύματα, ερευνητικά ινστιτούτα και καινοτόμες επιχειρήσεις ενώ ταυτόχρονα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με επικεφαλής μεγάλων funds (χρηματοδοτικών κεφαλαίων) για την περαιτέρω ανάπτυξη της ιδέας τους. Η εξαιρετικά μεγάλη προσέλευση των επισκεπτών, κατέδειξε πως η κοινωνία και ο επιχειρηματικός κόσμος έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια, ενώ ταυτόχρονα στις εκδηλώσεις συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες και σημαντικοί συντελεστές υποστήριξης της καινοτόμας επιχειρηματικότητας από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και εκπρόσωποι της πολιτείας και ξένων πρεσβειών.
Η έκθεση PATRAS IQ αποδεικνύει πως είναι ο κινητήριος μοχλός που, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, θα οδηγήσει την επιχειρηματικότητα αλλά και την οικονομία της περιφέρειάς μας σε ρυθμούς ανάπτυξης με όχημα την παραγόμενη γνώση και την έρευνα.
Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί θερμά όλους όσους εργάσθηκαν για την άρτια διοργάνωση, τους χορηγούς για την οικονομική υποστήριξη και τους εθελοντές που όπως κάθε χρόνο υπερέβαλλαν εαυτόν. Αναλυτικά: https://www.patrasiq.gr